Lokacija hiše skoraj določi ali so rolete potrebne

No sicer je sedaj trend, da čisto vsi dajejo te velike zunanje rolete, ki polepšajo hišo in z njimi dvignejo vrednost, koliko jih uporabljajo pa je drugo. Najbolj so mi zanimivi sosedje, ki imajo te zunanje rolete in jih uporabljajo le redko kdaj, ko bi jih morali vsako večer, kajti hišo imajo ob cesti in ko se pelješ mimo, luči tvojega avta posvetijo ravno v hišo in če nočeš boš pogledal v njihovo hišo. Oni pa neprestano govorijo, kako so ljudje nadležni in neolikani, da gledajo njih v hišo. 

Tudi meni je enkrat on rekel, da mu gre to na živce, takrat pa nisem mogla biti tiho in sem rekla, da se v njihovo hišo resnično zelo vidi in da bi bilo dobro, da si kakšno drevo posadijo spredaj pred hišo ali pa po večerih vedno dajo dol rolete, da se lahko počutijo sproščeno, ker ta cesta je kar prevozna in lahko bi rekli, da na 15 minut sigurno pripelje avto mimo.

Jaz sem ena izmed tistih srečnic, ki lahko rečem, da živim na samem in me nihče ne opazuje ali gleda skozi okno. No za mojo hišo ne obstajajo te moderne današnje rolete, pa da ne boste mislili, da mi niso pametovali, kako čudno da ne bom montirala rolet, kajti to se danes mora. Kako hitro se ljudje prilagodimo in ponavljamo za vsemi, moja hiša je grajena čisto drugače, kot vse današnje hiše, gradila sem jo z mislijo, da bo meni všeč in ne vsem drugim, zato sem se že na začetku odločila, da rolete na mojih oknih ne bodo. 

Imam pa lamelne zavese, pa mi prav pridejo, ko želim biti sama in tudi če pride nekdo na obisk, da ne vidi popolnoma nič v samo hišo, drugače pa jih ne uporabljam, ker imam rada svetlobo, tako bi mi tudi rolete zatemnile moj prostor, jaz pa sem prepričanja, da mora dom biti svetel in obsijan z naravno svetlobo.